16 February 2017

Traboini Books / Libra nga Kolec Traboini


KOLEC P. TRABOINI - poet dhe kineast, gazetar me profesion. U lind në Shkodër. Pas mbarimit të studimeve universitare në Universitetin e Tiranës, dega gazetari, është emëruar redaktor-skenarist në Kinostudio, Tiranë, ku punoi 16-të vjet, ndërsa për një dekadë drejtoi redaksinë e filmit dokumentar. Është fitues i kupave për filmat dokumentarë në dy festivale kombëtare të filmit shqiptar: “Asdreni” 1976, “Kështjella e këngëve” 1990 si dhe ka fituar çmime e vlerësime për filmat “Dëshmi nga Barleti”, Hasan Prishtina dhe Kolë Idromeno. Më 10 Prill 1993, krijoi në Athinë të parën gazetë në gjuhën shqipe në Greqi, “Egnatia”. Në gusht 1995, ai emigroi në SHBA dhe u vendos në qytetin e Bostonit. Eshtë autor i 26 librave me poezi, prozë dhe publicistikë. Traboini- ka fituar çmim kombëtar për vëllimin me tregime “Petalet e bajames së hidhur”1974  si dhe “Pena e Artë” Kadmus 2007 nga Klubi i Shkrimtarëve “Drita”, Athinë.

KOLEC P. TRABOINI / Albanian - American poet and writer, a journalist by profession, graduated from the University of Tirana, Albania in 1975. 1975-1991 scriptwriter for Kinostudio Albafilm Tirane, Albania. Traboini work included writing of scripts for documentary films. Recived 1-st National Prize for the film "Asdreni", 1976, first for the film "Keshtjella e Kengeve" (The Castle of Songs), also won the best Film of the Year 1990 for the film "Deshmi nga Barleti" (Witness from Barleti) - a war history of 1468-1478, in her hometown Shkoder, North Albania. He is the founder of the Albanian newspaper “Egnatia” in Athens, 1993, author of 26 books of poems, prose, and essays. In August 1995, he immigrated to the USA and settled in the city of Boston. Traboini - has won a national award for book of short stories "Bitter Almond Petals" in Albania, 1974 and "Golden Pen" Kadmous 2007 by Writers Club "Drita" Athens, Greece.

1    "The Bitter Almond Petals"- short stories, Kolec Traboini, Tirana, Albania, 1974
2  "Traces of history" essay, Kolec Traboini, Athens, Greece 1995
"The Balad of Loneliness", emigrants poetry, Kolec Traboini, Athens, Greece 1995
4  ☸  "Rhapsody with echo", ironically & satire, Kolec Traboini, Athens, Greece 1995
5  ☸   "Quadrangle of fatigue", story, Kolec Traboini, Boston -Tirana 2000
"Don't let love die", poetry, Kolec Traboini, Boston -Tirana 2002
  "Nocturn", poetry, Kolec Traboini, Boston -Tirana 2004
"Requiem for a leaf", poetry, Kolec Traboini, Boston -Tirana 2005
9  "The truth of Aristidh Kolia" essay, Kolec Traboini, Boston -Tirana 2005
10    "My Trinity", poetry, Kolec Traboini, Boston - Tirana 2006
11    "War of the mountains", essay, Kolec Traboini, Boston - Tirana 2006
12    "Prostitutes times", poems & stories, Kolec Traboini, Boston - Tirana 2007
13    "Beauty of Shkodra", essay, Kolec Traboini, Boston - Tirana 2007
14    "Ithaca woman", poetry, Kolec Traboini, Boston - Tirana 2008
15    "Remember poet" poetry anthology, Kolec Traboini & Iliriana Sulkuqi, Boston- New York-Tirana 2011
16    "Pelasgian flower", poetry, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2011
17    "I have to go out late at night," poetry, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2012
18   "100 poets of love", poetry, Kolec Traboini and Roland Lushi, Tirana, Albania 2012
19    "Flag in Deçiq" - Palok Traboini-Gojçaj, historical essays, Editor Kolec Traboini, Tirana, Albania 2012
20  "The Disappointment of the Ambassador of the U.S.," actual essay, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2012
2   "My homeland is at the door", poetry, Kolec Traboini, Albania 2013
22    "The Love"  200 love poems, Kolec Traboini, Albania 2013
23  "Chameria my heart", poetry anthology, Kolec Traboini & Fatime Kulli, Prishtina, Kosova 2014
24    "Aristides Kolia", essay, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2014
25    "The fault is to Hecuba", poetry, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2014
26  ☸  "The Oracles go in Hell", poem, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2015
27    "The boy from Hoti" stories, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2015
28    "Libohovites of America" essay, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2016
29    "Odeon", poetry, Kolec Traboini, Tirana, Albania 2016