10 August 2019

Memoriali memurëve të Erdoganit nga shallvarexhijtë e Tiranës- nga Kol Shkodrani

NUK KA NJË MEMORIAL ME EMRAT E DËSHMORËVE TË KRYENGRITJES SË VITIT 1911 

 POR TANI KEMI MEMORIALIN E TURQËVE FANATIKË QË MBETËN SKËRKAVE TË BOSTANEVE TË STAMBOLLIT
 ...për të mbrojtur sulltan Erdoganin nga urrejtja e popullit turk.

Në foton e parë, Tiranë gusht 2019
Ngrihet një memorial në kryeqytetin e shqiptareve nga turko- memurret e Tiranës për dëshmorët e Erdoganit rënë nëpër bostanet e Stambollit në grushtin e shtetit te sajuar nga diktatori qe po punon kundër Amerikës nga prehri i Rusisë. E kjo ndodh se kemi edhe ne një sulltan Erdogan, Haxhi Qamil Poturen e Surrelit me ordinancen e tij Sanço Panço kryebashkiak i Tiranes. Me këtë veprim keqdashes e jo vetem idiot, te dy këta birbo osmanlli, e vulosen veten se janë pinjoll kopilat që turku kur theu qafën për Bosfor me brekushe nëpër këmbë, ja lanë në derë kombit shqiptar. E kopilat sillen si kopila.
RESUME: Nuk keni parë gjë akoma nga Kopilat e Turkut.

Në foton e dytë kryengritësit shqiptarë kundër turqëve në vitin 1911
emrat e te cileve nuk jane shkruar gjekundi ne ndonje memorial megjithese janë me qindra që u vranë në beteja me pushtuesit turq.
KRENËT E MALËSISË SË MADHE nxjerrë nga Kel Marubi që është edhe vetë në kuadër.
Dedë Gjo Luli, Deli Meta i Hotit, Ujk Hasani Grudës, Ded Nika (bajraktari i Grudës), Palok Traboini (sekretari i Ded Gjo Lulit), Martin Ujk Çeku, Zenel Shabani e Nikoll Doda të Kastratit; si dhe Tom Nikolla, Luk Muçia, Ismail Mustafa, Kolë Deda Grudë, Gjon Ujk Çeku, Gjok Prel Çeku e të tjerë.

RESUME: Por edhe zagar- kopilat e Erdogan Osmanlliut në nahi të Tiranës, nuk kanë parë gjë akoma.

KOL SHKODRANI
Gusht 2019