05 March 2020

🟦 Sovran i zgërlaqun🔵 Shqipëria në ankand, populli në greminë - nga K.P.TraboiniSHQIPËRIA NË ANKAND, POPULLI NË GREMINË

Nga Kolec P. Traboini


Pyetja ime për Mimoza Koçiun që po lë gazetarinë në televizion për një post, "të pavarur", siç shkruan ajo, në Inspektoratin e Lartë të Drejtësisë, do të ishte: Po a më thua, ku vallë ka institucione të pavarura sot në Shqipëri që na qenka ky ILD ku po shkon të punësohesh si e “pavarur” e në liri mendimi? Shumëçka të kam besuar në komentet politike në ABC News, por këtë nuk ta besoj as për hatrin tënd. Këtu çdo gjë është kapur nga Kryeqeveritari, siç u kap në vitin 1992 dhe na çoi në 1997, për ta gremisur më shumë Shqipërinë se sa pushtetin autokratik të një njeriu delirant me kastën e vet që ishte po aq hajdute sa e sotmja. Çfarë kanë pasur më shumë se Kryeqeveritari ynë autokrat sot, që sundon me një kastë hajdutësh, jo vetëm të votave por edhe të parave të shqiptarëve (afera Damiani me 40 milionë euro është thjeshtë qershia mbi tortë dhe askush nuk dënohet nga kjo lloj Drejtësie që sillet si kurvë në tregun e seksit); se sa kishte pushtet Musolini me 10 qershor 1924 në Itali kur vrau deputetin Matteoti, po Hitleri, po Stalini, po Franko? Çfarë pushteti ka pasur më shumë Ahmet Zogu në 1927, kur u gjend i vetëshpallur mbret?! Çfarë kishte më shumë Enveri me çobanët e vet të hurit e të litarit, si Toger Baba vrasësi e Haznedari i zi më 1945 e deri kur ngordhi. Aspak më pak pushtet se dredhaniku i sotëm. Shqipërinë Enver Hoxha e mbylli, ky sot po e dhjet.
 Pyetjen retorike e bëra sepse dua ti them opinionit publik: mos u gënjeni nga mediatikët. Në Shqipëri nuk ka organe të pavarura. Jeni popull i pambrojtur. Me ju po eksperimentohet fatalisht me një dëshire demoniake të zëvendësohet raca e shqiptarit.
Mirë se vini 30 mijë arabë! Kjo është toka juaj e premtuar nga tradhtarët shqipfolës, siç bëri Dhimitër Fari kur ua dorëzoi Ilirinë romakëve.
Njëzet shekuj asgjë nuk ka ndryshuar në trojet shqiptare në shitblerje e tradhti, duke arritur deri në atë zgrip ekzistence sa po kërkojnë ta tjetërsojnë edhe si popull. Është koha e ringjalljes së së fantazmës së lugatit Esat Toptani, që edhe varrin ia ruajnë vrasësit e shqiptarëve.
Pyetja ime retorike është për gazetaren e politikës, por përgjigjen ta japë Populli. Populli që po fle. Gjumë të ëmbël sovran i zgërlaqun! Të shpresojmë që të mos jetë tragjik zgjimi i vonë e të mos ta shohësh veten si Promete i lidhur në hekura duke ta çarë zemrën skifterët e satrapëve.
Amen!